Kirkens Nyhedsbrev marts 2019 - ​Træning og kamp

Kirkens Nyhedsbrev marts 2019 - ​Træning og kamp


# Gunder Gundersen
Publish date Udgivet søndag d. 10. marts 2019, kl. 14:59

I sport skal man træne, før man spiller kamp eller tager til konkurrence eller inden et mesterskabe. Uden træning er man ikke i stand til at yde det, der skal til, og til at gøre sig gældende. Ingen kvalificerer sig til kamp, konkurrence eller mester­skab ved kun at læse, lytte, tænke og tale om, hvordan man skal gøre. Man skal træne og øve sig.

Sådan er det også med det at være kristen. Vi skal øve os! Ingen bliver kristen ved bare at læse, lytte, tænke og tale – man skal træne og øve sig. Kristentro har to sider: Det er kærlighed til Gud og det er kærlighed til mennesker. Begge dele må vi hele tiden øve os i, fordi det somme tider er svært at elske dem vi er sammen med og tæt på – og somme tider er det svært at elske dem, der er langt væk eller anderledes end os. Og det kan også være svært at elske Gud, fordi Gud er så svær at finde ud af – og hvordan kan man så elske Gud?

Altså må vi øve os. Øve os i at elske Gud, ved at bede fx Fadervor, gå til gudstjeneste, hvor vi beder og synger for og til Gud – samt fejrer og mærker hans kærlighed i dåb og nadver. Og vi må øve os i at elske dem, som er rigtig svære at elske – ved igen og igen at bede om at få kraft og styrke til at elske dem, som er svære at elske. Og så hele tiden øve os i at gøre det bedre, end sidste gang vi mødte ham eller hende.

For Gud elsker os mennesker og ønsker, at vi skal gengælde Guds kærlighed og elsker Gud og hin­anden – både venner og fjender, frænder og fremmede – og vil give os al den kraft og styrke vi skal bruge.