Når ytringsfrihed også er næstekærlig - Kirkens nyhedsbrev - Maj 2015

Når ytringsfrihed også er næstekærlig - Kirkens nyhedsbrev - Maj 2015


# Kristian Gylling
Publish date Udgivet mandag d. 5. oktober 2015, kl. 11:44

Når ytringsfrihed også er næstekærlig

Succesfulde ytringer fordrer at afsender og modtager på en konstruktiv måde mødes i det der udtrykkes - ja, i første omgang at modtager overhovedet hører efter hvad der bliver sagt..

Ytringsfrihed for en hver pris er ikke næstekærlighed, det er principrytteri. Når muslimer føler sig stødt over vores frivole måde at ytre os på i den kristne kultur, må vi revurdere, hvad der er væsentligt for at vores demokrati trives, og hvad der er mindre væsentligt.

Og jeg har svært ved at se, at det er vigtigt at forlange samme tolerance og rummelighed, som vi bl.a. i sin tid præsterede da Thorsen malede en stor Kristus på korset med et kraftigt erigeret lem. Jeg er da stolt over, at den kristne kultur og tro er stærk nok til blot at ryste på hovedet af Thorsen, og der er naturligvis aldrig noget, der berettiger til korporligheder og drab.

Det gør altså ikke noget, at vi tænker os om, inden vi mere eller mindre bevidst støder andre med vores udgydelser.

Hvis vi så alligevel ser det som vigtigt at sige dette og hint, om al den vold vi ser i dele af den muslimske verden, må vi i gang med at bruge vores fantasi, så budskabet bliver hørt. Og det er netop det jeg synes de konservative i denne uge gjorde ved at lancere det nye begreb "nazi-islamisme"..... en isme/ideologi der tager islam som gidsel i sit eget egoistiske og vanvittige projekt bl a. i ISIS, og som ligner al den vanvid nazismen sønderlemmede os med for ca. 75 år siden. Det blev for mig klar tale om islamisme, uden at alle verdens muslimer bliver gidsler.

Det vigtige er jo at modtager af diverse ytringer i ytringsfrihedens sande navn åbner op for forståelse og forandring, i stedet for at lukke ned i vrede og frustration og i værste fald vold og terrorisme uden at have hørt budskabet.....

Guds fred og alt godt

Kh Kr.

Kommentarer

Anonym"> Anonym