Påske passionen - Kirkens nyhedsbrev april 2017

Påske passionen - Kirkens nyhedsbrev april 2017


# Kristian Gylling
Udgivet torsdag d. 6. april 2017, kl. 16:05

Jeg troede det var løgn.

Der er ting, man skal opleve mindst en gang i sit liv...

- at se pyramiderne
- at være oppe i eiffeltårnet
- at "se Venedig og dø"

Jeg har på egen krop opdaget, at de gamle talte sandt, da de sagde, at noget uventet stort dukker frem, når man gennemgår hele påskens drama, - fra Jesu konge-indtog i Jerusalem, over spisning med vennerne og hans torturering til døde, - for til sidst at opleve at graven er tom og kærligheden har sejret over døden.... Jeg kan kun sige, - det drama skal opleves i sin fulde længde mindst en gang i livet... - ellers går man glip af noget væsentligt.

Påskepassionen indeholder så mange nuancer, at man ikke kun kan læse sig til påskens dybde, - den skal opleves på egen krop.

Derfor har vi, jeres tre præster, Hanne, Gunder og jeg, i år arrangeret en påske for alle sanser og med hele udtrækket.

Oplev hele påskens drama, - mindst en gang i dit liv. Og nu har du chancen for at gøre det, med lidt ekstra krydderier:

- Palmesøndag, Ågerup kl 11 - Gospelgudstjeneste med efterfølgende brunch.
- Skærtorsdag, Ågerup kl 17 - det store spisefællesskab med et par milliarder andre døbte. Vi fortsætter i Sognegården med hjemmelavet lammesteg og flødekartofler.
- Langfredag, Kirkerup kl 11 - det hele går i sort, døden er i centrum. Konfirmander læser op.
- Påske søndag, Ågerup kl 11 - Nu er der uendeligt højt til loftet... vi jubler over at graven er tom, og kærligheden har sejret over døden.
- Påske mandag, Hvedstrup kl 11. - Hele påske-passionen bliver udtrykt i ord og musik... Og konfirmanderne spiller på trommer. Håndmadder i præstegården bagefter.

Dramaet....
Den sande konge må dø, for at vi, hans undersåtter, hans børn, kan leve... På tre dagen (langfredag til påske søndag) river Jesus det gamle tempel med de ti bud ned og bygger et nyt tempel. Nu er templet ændret til, at det er i vores hjerter, det foregår. Templet, vores hjerte, hvor Gud bor med sin kærlighed hos hver eneste af os.

Undskyld, - det går som sagt ikke at skrive det, det skal opleves.
Glædelig påske!
Kristian