Et liv uden bøn og eftertanke bliver ikke rigtig lykkeligt! - Kirkens nyhedsbrev februar 2017

Et liv uden bøn og eftertanke bliver ikke rigtig lykkeligt! - Kirkens nyhedsbrev februar 2017


# Kristian Gylling
Udgivet onsdag d. 1. marts 2017, kl. 19:13

Ja, bøn og eftertanke er afgørende. Der er utroligt få, der ikke beder et Fadervor, når de er ved at styrte ned et fly, er i krig, ja, i det hele taget er magtesløse og må se døden i øjnene.


At bede en bøn er at justere lidt på linsen, at få lidt mere styr på tankerne og følelserne ved at klynge sig til Gud.


Hvis man i daglig bøn morgen og aften sætter fokus på kærligheden som livets egentlige mening, så giver det sig selv, at man får noget mere fokus på kærligheden i sin hverdag – så lever man mere i kærlighed til sine omgivelser.


At bede for nogen og om noget er naturligt, men ikke det vigtigste. Ens bøns omdrejningspunkt kunne med fordel også være at sige ”TAK”. Det er bl.a. i taknemmeligheden, man falder på plads i sit rette element, putter sig ind til Gud i ydmyghed over alt det, man har fået, men ikke har fortjent.


FADERVOR er bønnen, der ikke er gjort af et menneske, men af Jesus, af Gud. Det er den bøn, vi skal bede, og som indeholder alt det, Gud ved, er nødvendigt for os mennesker at fokusere på - at bede om. Vi skal i bund og grund ikke selv finde på noget, det hele er givet på forhånd. Vi skal kun sige ”Tak”, men det kan jo være svært nok. Vi kan naturligvis også bede om andet og mere end Fadervor. Vi siger, at Gud hører og overvejer alt, hvad vi beder om, men kun han ved, hvad der er gavnligt for os. Igen: ydmyghed.

Så kort daglig bøn, morgen og aften, i taknemmelighed med fokus på kærligheden, det vil ændre vores liv og hverdag radikalt. Det vil gøre, at vi nemmere kan finde ind til lykken.


Kristian