Et helt almindeligt menneske! - Kirkens nyhedsbrev januar 2017

Et helt almindeligt menneske! - Kirkens nyhedsbrev januar 2017


# Gunder Gundersen
Udgivet fredag d. 6. januar 2017, kl. 15:48

Det var hverken en nobelt og kongeligt liv; det var heller ikke et nemt liv, hvor han bare flød let og problemfrit afsted på en lyserød sky, uden nogen former for besvær.


Nej, han var et helt almindeligt menneske. Det begyndte med, at han blev født – og det sluttede med at han døde – sådan som alle andre mennesker. Han voksede op med sin mor og stedfar og som fik flere 'ægte' børn efter ham. Han blev sikkert drillet med at han var 'uægte barn'. Han kom i lære som håndværker. Han lærte at læse og skrive – men fik hverken læst eller skrevet meget. Han fik venner og fjender - både nogen, som forstod ham, og nogen, som ikke forstod ham. Han blev uvenner med sine forældre og rejste hjemmefra. Han var hjemløs nogle år. Tilsidst fik hans fjender og modstandere krammet på ham og fik ham lynchet.


Jeg tror, der er mange helt almindelige mennesker, som kan genkende den historie eller dele af det liv.
Det var et helt almindeligt menneskeliv, så almindeligt, at det er blevet helt almindeligt at sige, at han bare var et almindeligt menneske.


What if God was one of Us
Men hvad nu hvis det var den ufattelige, uforklarlige livsmagt, som blev et helt almindeligt menneske. Hvis den altid større Gud blev til et helt almindeligt levende menneske, med alt det bøvl, som vi også kender fra vores liv.

Så sidder Gud ikke bare i en fjern galakse og er ligeglad med verden og menneskerne. Så viser han sin kærlighed ved at være der, hvor vi er. Så kender og deler han menneskeliv med os. Så ved han, hvordan det er at være menneske. Så er det helt almindelige menneskeliv blevet helligt – et liv, hvor Gud er tilstede som ånd. Så er det helt almindelige menneske blevet det liv, hvor Guds kærlighed findes og kan ses!
Det sker hver gang vi lader kærligheden blive til virkelighed!
- og det er der brug for!