Tilliden - Kirkens nyhedsbrev november 2016

Tilliden - Kirkens nyhedsbrev november 2016


# Kristian Gylling
Udgivet fredag d. 6. januar 2017, kl. 13:48
  • Hvis Jesu Far har skabt verden, kan Jesus nok også gå en tur på vandet

  • Vi bliver betydeligt større mennesker, end vi i realiteten er, når vi har tillid til Gud. Vi kan gå på vandet

  • Straks man mister troen på kærligheden i venskabet, synker man ned i dybet og mister venskabet

Tro kan flytte bjerge

Kan det overhovedet undre nogen, at Jesus kan gå på vandet? - hvis hans Far har skabt verden, kan hans søn nok også gå en tur på vandet.


Langt mere interessant er det, at Peter, en af os, går på vandet, vel at mærke sammen med Jesus, - sammen med Gud. Det er først, da Peter bliver bange, - altså tvivler på det utænke­lige han og Jesus har gang i, at han begynder at synke ned i dybet.


Men straks da Peter råber til Jesus om hjælp, genskabes tilliden, - Jesus rækker sin hånd ud og griber fat i Peter, og de går sammen tilbage op i båden.


Sagen er, at vi bliver et betydeligt større menneske, end vi i realiteten er, sammen med Jesus, - når vi har tillid til Gud. Ja, da kan vi faktisk ”gå” på vandet. Vi får en styrke, så vi sagtens kan ændre verden til et meget bedre sted at være. I Kærlighed kan vi gøre undere, intet mindre.


Vi kender det på en måde fra koncentrations­lejrene, hvor dem der troede på en Gud levede længere end dem uden tro. Og vi kender det på egen krop fra et venskab, et partnerskab, et ægteskab, - straks man mister troen på Kærligheden i venskabet, synker man ned i dybet
og til sidst mister man det.


Kristian Gylling